Spotifysta: Kolme inspiroivaa podcastia musiikin ystäville

Oon aika vasta löytänyt musiikkipodien ihmeelliseen maailmaan haluna lisätä omaa tietoa musiikista. Pyrin kalastamaan niistä vinkkejä talteen itsensä kehittämiseen laulajana, biisintekoprosessiin ja muutenkin rakastan kuulla musiikkialalla olevien ihmisten kokemuksia kaikesta asiaan liittyvästä. Oon myös aina ollut tosi kiinnostunut millaisista musiikillisista lähtökohdista kukakin on lähtenyt musa-alalle.
Ajattelin postata ihan vinkkinä muillekin tänne blogiin muutaman podcastin, mitä oon Spotifysta jo ehtinyt kuunnella.

Säv.San.Sov.

Teoston podcast, haastattelijana toimii musiikkitoimittaja Pasi Kostiainen. Jaksoissa vierailee kotimaisia biisintekijöitä kertomassa omista musiikillisista juuristaan ja tarinoista biisien takana. Vieraat myös jakavat vinkkinsä musiikkialalle hakeutuville henkilöille.

Näissä on ollut mielenkiintoista huomata miten erilaisia biisinkirjoittajia on olemassa. Siinä missä Rita Behm odottaa jokaisen biisin syttymistä ja antaa niiden hautua alitajunnassaan jopa kuukausia, tekee Janne Rintala biisejä arkena normaalit toimistoajat. Molemmilta on tullut upeita, nerokkaita tekstejä ja hittejä, joten musiikin tekemisessä ei tosiaan ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa.
Tai kuinka eri tavalla biisejä aletaan tekemään. Joillekin sävel on ainoa reitti synnyttää sanoitusta, ja toinen ei voi muodostaa ajatustakaan sävelestä ilman sanoja ja niiden tuomaa rytmitystä.


We Love Vocals

Kolmen laulaja-lauluopettaja-lauluntekijänaisen ihanan intohimoisesti tehty podcast, jossa jaetaan vinkkejä mm. laulamiseen, laulutekniikoihin ja esiintymiseen. Podista löytyy harjoituksia ja konkreettisia esimerkkejä, joita on hauska ottaa testiin itsellekin.

En vielä ole ehtinyt kuunnella puoliakaan jaksoista, mutta tähän asti kuunnelluista suosikkeja on:

  • Jakso 2: Kuinka valmistautua tärkeään keikkaan?
  • Jakso 4: Käytännön harjoituksia lauluilmaisun kehittämiseksi
  • Jakso 12: Kuulijoiden lähettämien äänitteiden analysointia ja treenivinkkejä

Ja muita mielenkiintoisia jaksoja, jotka on jo seuraavana kuuntelulistalla:

  • Jakso 16: Flunssaisen ja rasittuneen äänen apuvälineet
  • Jakso 27: Ideoita laulukirjoitukseen
  • Jakso 31: Melismat


Studiossa vieraana

Saku Mariston pitämä podcast, jossa vierailee muusikkoja kertomassa musiikkinsa synnystä. Jaksoista on lähes kokonaan leikattu pois Sakun kysymykset ja vuoropuhelu, joten jakso on pääosin muusikon omaa kertomusta. Tällä tyylillä yhteen jaksoon saa varmasti sisällytettyä enemmän asiaa, ja kiva niin, koska mielenkiintoista asiaa onkin. Vieraina jaksoilla on mm. SANNI, Kasmir, Vilma Alina ja Anssi Kela.


Jos etsit uusia inspiraation lähteitä ja keinoja kehittää itseäsi musiikin saralla, nämä podcastit on loistava alku!
Muista jakaa myös omat suosituksesi kommenttikenttään - haluan löytää lisää kuunneltavaa! Tai onko sulla suositella jotain hyviä äänikirjoja musiikista?

Kuva luotu tekoälyllä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen julkinen esiintyminen

Häpeä omasta unelmasta

Biisisukellus: Vesala - Sinuun minä jään